Марина Лазебна завітала до Парламенту

Невпинне зростання цін в магазинах, подорожчання ліків та січневе підвищення електроенергії підводять багатьох українських пенсіонерів під межу виживання. Та, як повідомила міністр соціальної політики України, у майбутньому планується введення двох "бонусних етапів". Перший – для людей, віком від 75 років, а другий – для пенсіонерів від 70 років.

Верховна Рада - фото rada.gov.ua
Верховна Рада - фото rada.gov.ua

З липня – по 400 грн для людей 75+

Марина Лазебна виступила за трибуною Парламенту в ході традиційної Години запитань до Уряду.

"Не дивлячись на пандемію, Уряд сконцентрував свою увагу на підвищенні доходів пенсіонерів. Що зроблено? Підвищено пенсійні виплати літнім людям. По 500 грн щомісяця ми надаємо людям 80+, з липня цього року по 400 грн буде надано людям 75+", - зазначає міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Марина Лазебна, фото: Mind.ua
Марина Лазебна, фото: Mind.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 2022 році до "бонусного віку" увійдуть ще одна категорія пенсіонерів.

"В наступному році буде впроваджена програма для людей 70+. Такими кроками ми збільшуємо майже на 50 % мінімальні пенсійні виплати для цих категорій людей", - відзначає Марина Лазебна.

карантин в Україні, фото unian
карантин в Україні, фото unian

Випускникам - по 100 тисяч

Варто додати, що з в десятки разів більші суми невдовзі можуть отримати випускники.

У разі прийняття законопроекту № 4559, що розглядатиметься сьогодні в Верховній Раді, по 100 тис грн буде видано тим, хто отримає найкращі результати за здачу ЗНО.

Законопроект 4559 - скріншот
Законопроект 4559 - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.