Нагороди затвердив і президент

Найгарнішою новиною першого пленарного тижня Верховної Ради у 2021 році, що розпочався 26 січня, по праву можна назвати затвердження проекту Постанови № 4559 – щодо преміювання найкращих випускників. 30 молодих людей, що отримають найвищі бали під час ЗНО, будуть нагороджені 100-тисячною премією. Та, як стало відомо, окремий Указ підписав і особисто президент України – за словами нардепів, цей документ передбачає виплати ще 250 дітям. А сума фінансової нагороди сягає 120 тисяч гривень. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

ЗНО, фото: rivne1.tv
ЗНО, фото: rivne1.tv

30 премій по 100 тисяч гривень

Свій голос "за" в ході розгляду Проекту Постанови про премії Верховної Ради України для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти віддало 312 нардепів.

Законопроект 4559, голосування - скріншот
Законопроект 4559, голосування - скріншот

Законопроект був прийнятий в цілому.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"Проект Постанови передбачає запровадження з 2021 року 30 премій Верховної Ради України для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти у розмірі однієї премії в 100 тисяч гривень", - йдеться в положеннях документу.

Деталі пояснюються у розділі "Обґрунтування":

Законопроект 4559 - скріншот
Законопроект 4559 - скріншот

Щомісяця – по 10 тисяч, за олімпіаду – премія у 120 тисяч

Приємним сюрпризом для батьків старшокласників та, безперечно, самих майбутніх випускників, стала ще одна новина.

"Найкращі випускники отримують і премію у 100 тисяч гривень, і щомісячну підтримку по 10 тисяч гривень. Цією постановою ми відмічаємо найкращих 30 випускників, які склали ЗНО із найвищим балом", - зазначив Голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Роман Грищук.

Роман Грищук, Facebook
Роман Грищук, Facebook

Також, за словами Романа Грищука, згідно наказу президента України, запроваджується і премія для переможців всеукраїнських та міжнародних олімпіад.

"Хочу заявити, що все ж таки Президент "перебив" наш Парламент і сьогодні заявив, що вже підписано Указ – 250 дітей отримають по 120 тисяч. Це учасники і міжнародних олімпіад, і грандів на навчання і також за результатами ЗНО. Так що виходить дуже гарне змагання між Парламентом і президентом на користь дітей", - повідомляє народний депутат України Оксана Білозір.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

А, як підкреслила Секретар Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа, у майбутньому будуть пропонуватися й інші методи мотивації учнів. Але яких саме, нардеп поки не повідомила.

Ми і надалі слідкуватимемо за змінами в освітній галузі України, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.