В Україні не мають права вимагати паперові документи, якщо вони є у вашому смартфоні в спеціальному додатку. Про це і не тільки розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він розповів, що над великим проектом працюють вже 1,5 року. Федоров зазначив, що вже запустили найпопулярніші послуги, а в квітні запускають наймасштабніші: зміна місця реєстрації, прописки.

Зараз багато українців скаржаться, що у них все-одно вимагають паперову довідку, хоча є можливість подати електронну. Але доводиться робити паперові, тому що соцзахисту не хочеться заходити до реєстру.

"Ми зараз готуємо законопроект, який зовсім скоро подамо до Верховної Ради, який заборонить взагалі чиновникам вимагати паперові документи, якщо вони є в реєстрі. І якщо цією інформацією держава володіє, то не має права вимагати повторно ці документи", - говорить Федоров.

Поступово цей законопроект заповнить всі сфери, а впровадяться буде частинами.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, сервісу" еМалятко " рівно рік, як оформити і що вже встигли зробити українські батьки.

Як повідомляв Знай.uа, для українців готують нові послуги онлайн: цифровий підпис, лікарняний і податки.

Також Знай.uа писав, що як отримати пенсію з пропискою в іншому місті, українці зіткнулися з серйозною перешкодою.