Класичну хріновуху готують на меді з лимонним соком. Вони надають їй злегка жовтуватого кольору, яскравого аромату і приємного посмаку.

Пропонуємо спробувати один з найпопулярніших рецептів настоянки з хріном, яким поділився портал "Гастроном".

Інгредієнти:

  • 100 г свіжого кореня хрону
  • 4 ч. л. ароматного рідкого меду (найкраще підходить липовий)
  • 2 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 л горілки

Хрін, кадр з відео
Хрін, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Спершу почистьте та наріжте тонкими кружечками хрін. Дайте йому пару годин підсохнути на тарілці, нічим не прикриваючи, щоб пішла зайва волога. Далі складіть його в банку, додайте мед, лимонний сік, влийте склянку горілки і добре перемішайте. Мед повинен практично розчинитися.

Тепер долийте решту горілки, банку щільно закрийте знімною кришкою і залиште в темному, прохолодному місці. Наприклад, у шафі або в погребі. Там вона повинна стояти протягом тижня. Кожен день банку потрібно відкривати і перемішувати вміст. Або просто сильно струшувати.

Тепер процідіть настоянку спочатку через сито, а потім через два-три шари марлі або кавовий фільтр. У результаті вона повинна бути абсолютно прозорою. Перелийте настоянку в пляшку, закоркуйте її і дайте настоятися протягом 3-4 днів.

Хріновуха, кадр з відео
Хріновуха, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості