Журналіст та ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич поділився власним рецептом смачної запіканки з картоплею та рибним фаршем.

Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube.

"Таку запіканку я придумав миттєво, коли купив на ринку брикет замороженого рибного філе. У мозку забриніла ідея перемолоти рибу на фарш, щоб потім покрити ним шматочки картоплі. Решту овочів додав уже із залишків новорічних приготувань. Ви можете замінювати мою пропозицію на такі овочі, які до вподоби саме вам.", - розповів Грубич. Костянтин Грубич

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Популярні новини зараз

Ані Лорак показала себе на заздрість Мурату: апетитні "бомбочки" під піджаком

Щеня віддячило своєму рятівнику, перетворившись на циркового гімнаста - "Ніколи не зупиниться"

Ексдружина Віктора Павліка показала кабінет колишнього в квартирі, з якої він її виганяє: "Пішов, але речі не забрав"

Українець прославив Карпати неймовірним знімком на весь світ: захоплює дух, поки гори огортає снігом

Показати ще

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Картопля відварена – 1 кг
  • Рибний фарш – 700 г
  • Цибуля – 100 г
  • Морква – 200 г
  • Кабачок – 300 г
  • Броколі – 200 г
  • Помідори чері – 200 г
  • Олія – 3 ст. ложки
  • Сіль, прянощі – до смаку

Приготування:

Спершу потрібно подбати про те, щоб у рибі не було кісточок. Однак можна сподіватися й на те, що з найдрібнішими із них впорається м'ясорубка. Рибу для запіканки можна вибрати на свій смак. Далі на свій смак додати прянощі, сіль та трішечки олії. Ретельно вимішати. Це можна зробити руками, щоб відчути чи є у фарші кісточки.

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

У форму для запікання викласти подушку з відвареної та очищеної картоплі, яку потрібно нарізати кільцями. Далі притрусіть картоплю тертою морквою та злегка полийте олією. Тепер викладіть рибний фарш і рівномірно розподіліть його. Зверху на рибу покласти шар подрібненої цибулі.

Можна також додати овочі - броколі, кабачок і помідор. Броколі порізати разом зі стеблом, кабачки порізати на великі кубики, невеликі помідори викласти цілими. У томатах пробити дірочки, щоб не лопнули, злегка посолити і скропити олією. Поставити запікатися у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео
Запіканка від Костянтина Грубича, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.