Журналіст та ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав універсальну страву, яка присмачить все на різдвяному столі - грибну підливу.

Відеорецепт підливи з білих грибів для Святвечора та Різдва розміщено на його каналі в YouTube.

"Найбільш надійні гриби для такої підливи – білі. Завдяки своїм смаковим та ароматним властивостям вони надають підливі особливого смаку і аромату. У мене вдома зараз три види сушених грибів – усі презентовані карпатцями. Свою різдвяну підливу я зробив із буковинських білих грибів. Вона чудово засмакує і з варениками, і з кашами, і просто так ложкою їсти можна.", - написав він. Костянтин Грубич

Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео
Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще
  • Білі сушені гриби – 100 г
  • Цибуля – 2-5 шт.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Лавровий листок – 1-2 шт.
  • Перець духмяний – 2 шт.
  • Перець горошком – 2-5 шт.
  • Сіль та перець мелений – до смаку

Приготування:

Замочити добре промиті гриби окропом на 3-4 години, а можна й на всю ніч. У тій самій воді поставити гриби варитися. Почистити цибулю, подрібнити і приготувати з неї засмажку - тушкувати до прозорості. На сковорідку окремо всипати 2,5 ст. ложки борошна і нагріти його до золотистого кольору.

Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео
Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео

До припеченого борошна долийте води. Підливка має бути не темною, а світло коричневою. Консистенція має бути не як густа сметана, а навіть рідше. Влити підливу до цибулі, додати сіль, лавровий лист, дрібку перцю на свій смак. Перемішати.

З готових грибів злити рідину до підливи та перемішати до однорідності. Гриби повинні остигнути, щоб їх можна було порізати. Подрібнені соломкою або довільно гриби додати до підливи. Дати кілька горошин духмяного перцю і перцю-горошку і добре вимішати.

Коли закипить, зменшити вогонь. Нехай підлива вариться ще приблизно протягом 15 хвилин. Її потрібно періодично помішувати. Підливка з грибами готова.

Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео
Грибна підлива від Костянтина Грубича, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.