Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації. Робили вони це через популярні telegram-канал.

В ході тривалої спецоперації оперативники СБУ встановили, що агентурна мережа створена так званим 85 головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ. До її складу входили жителі Харкова та Одеси, активісти так званої "російської весни". Вони зараз "базуються" на території підконтрольної Росії" ПМР " – Придністровської Молдавської Республіки в Тирасполі.

Служба безпеки України вже ідентифікувала 50 замовників, які перерахували кошти за публікацію матеріалів. Перевіряється їх причетність до протиправної діяльності на шкоду інформбезпеці держави.

Агентура РФ, фото СБУ
Агентура РФ, фото СБУ

Встановлено, що спецслужби Росії дозволили учасникам мережі самостійно організувати механізм монетизації. Транзакції проводили через мережу спільників, які відкрили рахунки в українських банках для отримання "гонорарів" за публікацію замовних матеріалів. Потім виконавці конвертували гроші у валюту і переводили в невизнану "ПМР", Молдову або Росію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Агентура РФ, фото СБУ
Агентура РФ, фото СБУ

Також співробітники СБУ затримали в Києві громадянку України, одну з ключових фігуранток виробництва. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Агентура РФ, фото СБУ
Агентура РФ, фото СБУ

Також заочну підозру за держзраду оголошено голові мережі, який переховується від слідства за кордоном.

Агентура РФ, фото СБУ
Агентура РФ, фото СБУ

Операція з викриття та документування протиправної діяльності відбувалася оперативниками Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Діяльність здійснювалася через канали: "Легітимний", "Резидент", "Картель", "Пліткарка", "Чорний квартал", "Політичний розклад", "Нетипове Запоріжжя", "Тремпель Харків", "Одеський фраєр", "Дніпро live", "Миколаїв live", "Херсон live".

Нагадаємо, полонений українець пройшов через пекло путінських катів і не зламався.

Як повідомляв "Знай.uа", Шмигаль пообіцяв українцям зарплати, як у Польщі чи Словаччині, але є нюанс.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві перевертні в погонах викрадали людей заради викупу.