Команда очільника “Укроборонпрому” Айвараса Абромавічуса свідомо вбиває державне підприємство "Антонов" і тільки за 2020 рік "вигребла" з нього 688 млн грн.

Про це розповів відомий авіаконструктор, який працював на державному підприємстві "Антонов", Анатолій Вовнянко в ефірі "Романенко Бесіди".

"Вбивають "Антонов" свідомо. Але це, з одного боку, місцеві. Але ж ще згори команда. Я хотів би освітити діяльність Абромавічуса, на чолі якого поставили. До цього були і шиномонтажники, яких ставив Порошенко, які просто тупо виключно виводили гроші. Ну а поставили ж, так би мовити, прогресивну демократичну людину Абромавічуса, яка розповідала, що він набере нову команду, що це будуть найчесніші люди. Що ось вони платитимуть скажені гроші - по 200 тис., що вони не будуть ні відкатів, ні “закатів” брати, нічого. Що вони там подвоять кількість і в західні компанії прийдуть і так далі", - сказав Вовнянко.

Він відмітив, що закінчилося все тим, що за інформацією військового порталу Defense Express - за рік роботи Айвараса Абромавічуса в "Укроборонпромі" сталося падіння виробництва в 4 рази, експорту - в 5 разів, а внески з підприємств збільшили в три рази.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"У 2018 році вони "вигребли" 203 млн грн, в 2020 - 688 млн “вигребли”. Навіть із заводу імені Малишева, який знаходиться у стадії банкрутства і завершив 2019 рік зі збитком в 420 млн, вони примудрилися "вигребти" 74 млн грн", - відмітив експерт.

Авіаконструктор вважає, що ці зарплати є просто верхівкою айсберга, оскільки коли команда Абромавичуса прийшла в "Антонов" - вони купили посаду керівника компанії і поставили на неї Олександра Донця. При цьому, перший заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" Роман Бондар "розмазав Антонова і Донця по стінці", щоб вони ділилися доходами від авіаперевезень.

"Сам Абромавічус коли сидів в "Укроборонпромі", оголосив собі зарплату в 5 тис. грн. Після цієї зарплати в 5 тис. грн, коли закінчився рік, ось він почав йти, він відразу собі купив будиночок, віллу. На березі Київського моря. Тому, шановні українці, якщо ви хочете дізнатися, як на 5 тис. гривень прогодувати сім'ю з трьома дітьми у величезній квартирі і так далі, і при цьому купити будиночок - звертайтеся. Він вам розповість, як на 5 тис. красиво жити, купувати вілли і так далі. Я так думаю, що ці 5 тис. грн він мав в годину в цьому "Укроборонпромі", - додав Анатолій Вовнянко.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, ексміністр економіки Абромавічус очолив Укроборонпром в 2019 році.

Окрім цього, Знай.ua писав, що на думку блогера Ігоря Лесева, команда Президента Володимира Зеленського продовжує знищувати "Укроборонпром", як це робив його попередник Петро Порошенко, що обвалило його рейтинг.