На сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України з'явилася інформація про 150-річчя від Дня народження Лесі Українки.
У публікації йдеться про те, що українці найчастіше з творів письменниці говорять про "Лісову пісню", та й справжні імена Лариса і Зея можуть викликати подив.

"25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік-це можливість говорити про імена Лариси Косач-Квітки, її героїнь та твори у численних подіях, які відбуватимуться протягом року. Лариса Косач-Квітка була одна і неповторна, багатогранна і талановита поетеса і драматург, спогад про яку потрібно позбавляти від стереотипів", — йдеться в публікації.

Мінкульт, скріншот: Facebook
Мінкульт, скріншот: Facebook

Далі Мінкульт розповідає про айдентику, яка була створена агенством Postmen, напередодні ювілею поетеси, і відображена портретами письменниці, ініціалами "ЛУ" на основі підпису драматурка. А візуальна стилістика - притаманна українській графіці та літературі початку 20 століття. У публікації повідомляється, що візуальна комунікація об'єднує платформу заходів, а також розкриває багатогранну особистість великої української письменниці Лариси Косач-квітки.

"Так що, сподіваємося з надією , що протягом року ми все краще дізнаємося неймовірну Лесю Українку і оновимо інтерес до її життя і творчості", — підсумували в прес-службі Міністерства культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, #Яжемать: Карпа назвала головні помилки українок у вихованні дітей

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Українки зізнавалися в любові хлопцям, а позбавити наречену невинності допомагав дружба: неймовірні інтимні звичаї наших предків

Знай.ua писав, пенсіонерка довела до сліз українців: 30 років важкої праці, дитбудинок і митарства в Польщі