На сторінці громадської організації UAnimals в соціальній мережі Facebook раніше розповідали про те, як їм вдалося домогтися популярності завдяки запущеному власному онлайн-магазину шуб і хутра.
Він відрізнявся лише тим, що показував реальну ціну за подібні вироби. Зоозахисники закликають людей відмовлятися від покупок натурального хутра, а зараз нагадали про триваючу боротьбу з фотографами з Хрещатика, які продовжують знущатися над мавпами.
У публікації йдеться про те, що в грудні вже проводився рейд на центральній вулиці української столиці. Це було зроблено з метою притягнення до відповідальності підприємців, які надають Фотопослуги з дикими тваринами.

"Ми склали заяву і зараз чекаємо передачі справи до суду. Проте вже в новорічний період шкуродерські Фотопослуги з'явилися знову. Нам чи не щодня приходять повідомлення від небайдужих громадян з проханням допомогти припинити ці знущання. Нагадаємо, що дії «бізнесменів» порушують існуюче законодавство, а саме такі статті Кодексу України Про адміністративні правопорушення ("КпАП"): - Частина 3 статті 88-1 ("порушення правил утримання диких тварин у неволі"); - Частина 2 статті 89 ("жорстоке поводження, вчинене групою осіб щодо двох і більше тварин"); - Частина 1 статті 152 ("порушення правил благоустрою територій населених пунктів"); - Частина 1 статті 51 ("дрібне розкрадання чужого майна шляхом шахрайства"); - Частина 1 статті 163-1 ("відсутність податково обліку")", — йдеться в публікації.

UAninals заявляє, що у тварин відсутній цілодобовий доступ до води, можливості вільно рухатися та інше. А звичний для мавпочок Клімат, режим і харчування взагалі не вважаються.

Нагадаємо, зоозахисники нагадали українцям про долю тварин у клітках: "Втомилися від карантину? Тримавши"

Як повідомляв "Знай.ua", бездомні хвостики змушені боротися за свої життя в суворі морози: "Не проходь повз"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Знай.ua писав, суд у Києві виправдав нелюда-шкуродера Святогора, який отруїв тисячі собак: "Це його думка"