Для сучасної людини питання того, що зробити для того, щоб отримати вічне життя вже є істотним кроком на шляху до порятунку. Про це заявив митрополит ПЦУ Епіфаній.

"Що мені зробити, щоб успадкувати життя вічне?"(Лк. 18: 18) для сучасної людини навіть саме це питання, коли він його буде ставити, вже буде суттєвим кроком вперед на шляху порятунку. Істина полягає в тому, що один раз через народження увійшовши в буття, жодна людина вже не зникає з нього, і смерть – не завершення життя, а лише перехід від Тимчасового до вічності", - пише Епіфаній.

Тому всі ми, як і кожна людина, повинні усвідомлювати, що вічність чекає нас. Ми вже увійшли в неї, прийшовши в буття. І смерть, яка раніше чи пізніше забирає людину - це не зникнення з буття, це не розчинення, це не якесь нове переродження, а це перехід від відомого нами тимчасового існування до ще не пізнаної в повноті, але цілком реальної вічності. І від нас залежить, чи буде це вічність життя або вічність мук.

"Пам'ятаємо, що ніколи не слід зупинятися в плеканні чеснот, не слід заспокоюватися тим добром, яке ми вже зробили. Адже як Бог нескінченно досконалий - так нескінченними є можливості для нас рости досконало, примножувати добрі справи, від тимчасового і суєтного віддалятися, щоб наблизитися до вічного і дійсно цінного", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Епіфаній відшукав у Біблії пророцтво для України 100-річної давності.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", Епіфаній розповів про біду, яка спіткала мільйони людей.

Також "Знай.uа" писав, що митрополит Епіфаній пояснив, чому страждають українці.