У Міністерстві освіти і науки України поділилися результатами роботи та планами на майбутнє щодо впровадження системи електронних журналів та щоденників. Відомо, що вже більше ста освітніх установи використовують і тестують дану систему.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства освіти і науки України в мережі Facebook.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

"На сьогодні, 1 лютого 2021 року, безкоштовними державними електронними журналами та щоденниками користуються 134 заклади загальної середньої освіти України. Зараз йде активне підключення шкіл до системи електронних журналів і е-щоденників.

Найбільше шкіл, які вже підключилися, у Дніпропетровській (16 установ), Івано-Франківській, Київській та Сумській (по 8) областях. Ці установи вже почали активну роботу в системі і створили журнали, а не тільки зареєструвалися. Крім того, на сьогоднішній день служба підтримки опрацювала 446 листів і звернень про надання доступу до модулів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

"Запуск електронних журналів і щоденників - це перший крок на шляху становлення потужної системи національних електронних сервісів, і не тільки для закладів загальної середньої освіти. Запустивши е-журнали і е-щоденники для шкіл, ми відразу отримали звернення від установ вищої та професійно-технічної освіти, які теж хочуть використовувати функціонал державних електронних щоденників і журналів. Зараз даним закладам надаються консультації. У 2021 році заплановано подальший розвиток і розширення функціональних можливостей електронних журналів і щоденників", - зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.", - пишуть у Міносвіти.

Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook
Публікація Міносвіти, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у МОН розповіли, яким має бути ідеальний вчитель: знання предмета буде замало.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закрити.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".