Кабінет Міністрів України вирішив нагадати громадянам, як вже з весни цього року діятиме процедура отримання послуг газового постачання. В Кабміні впевнені, що українцям не доведеться переплачувати за послуги, адже буде впроваджено європейську практику надання газового постачання.

Також в Кабміні запропонували скористатися інструкцією за допомогою якої можна отримати необхідні послуги за допомогою різних способів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Кабінету Міністрів України в мережі Facebook.

Публікація Кабміну, скріншот: Facebook
Публікація Кабміну, скріншот: Facebook

"Сотні тисяч українців вже скористалися перевагами ринку газу і вибрали для себе вигідного постачальника. Адже ринок дозволяє вибирати продукт враховуючи ціну, якість і сервіс.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Наприклад, у вересні 2020 можна було укласти річний контракт з НАК "Нафтогаз" за ціною 4,70 грн/кубометр. На сьогодні деякі газопостачальні компанії пропонують ціну на блакитне паливо менше, ніж встановлено урядом граничну ціну на ринку - 6,99 грн за кубічний метр.

Щоб не переплачувати, можна змінити постачальника будь-яким зручним для себе способом. Як онлайн (на сайті або в Приват24), так і подавши заявку особисто у відділенні потрібної Вам компанії. НАК "Нафтогаз", наприклад, пропонує таку послугу у відділеннях державного Ощадбанку та інших банків.

Будь-який ринок створює конкуренцію, а значить на перше місце виходить клієнт. Ринок кладе край зловживанням монополістів і надприбуткам олігархів. Ця аксіома працює для всіх розвинених країн світу. І так само Уряд зробить в Україні.

Уряд і надалі підтримуватиме розвиток ринкових відносин, зокрема у сфері газопостачання. Навесні всі компанії повинні запропонувати українцям власні продукти на рік за фіксованою ціною. Це європейська практика країн, коли люди можуть обирати для себе місячну або річну ціну і чітко прогнозувати власні витрати.", - пише прес-служба українського уряду.

Публікація Кабміну, скріншот: Facebook
Публікація Кабміну, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, збільшення розміру виплат пенсіонерам: українцям пояснили важливу деталь.

Як повідомляв Знай.uа, якщо перемогти корупцію на митниці, владі не потрібно буде піднімати тарифи, - політолог Загородній.

Знай.uа писав, ціни на газ для населення в лютому: які тарифи пропонують постачальники.