Для українських громадян, які готуються стати батьками, з'явилися корисні новини. Відомо, що український уряд запустив в роботу кампанію "Я відчуваю зміни", яка підтримає державні електронні сервіси, в тому числі і "єМалятко".

На цей раз варто розповісти, як можна скористатися даною послугою. Про це стало відомо завдяки новій публікації mintsyfra.official в мережі Instagram.

"Кабінет Міністрів України запустив кампанію "Я відчуваю зміни" на підтримку державних електронних сервісів, у тому числі сервісу єМалятко на порталі "Дія". Сервіс єМалятко - це комплексна послуга для батьків новонароджених.

Тепер не потрібно обходити різні установи, годинами стояти в чергах. Батьки можуть зареєструвати свою дитину всього за 20 хвилин просто в пологовому будинку. Все, що потрібно зробити - заповнити одну онлайн-заяву на єдиному веб-порталі "Дія". За однією такою заявою можна отримати до 9 державних послуг, серед яких державна реєстрація народження, походження дитини, реєстрація місця проживання, призначення допомоги на дитину з багатодітної сім'ї та ін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Послуга єМалятко стала доступна з 5 жовтня і вже понад 1237 заяв було подано відтоді, а значить 1237 сімей відчули зміни, адже реєстрація народження дитини ще ніколи не була такою швидкою, зручною та безпечною, що особливо важливо в умовах поширення Covid-19.

20 хвилин - і новий громадянин. Кампанію створено за підтримки USAID Transformation Communications Activity.", - повідомляють автори публікації.

"єМалятко", скріншот: facebook // diia.gov.ua
"єМалятко", скріншот: facebook // diia.gov.ua

Як користуватися єМалятко

Скористатися послугою "Є-Малятко" мати або батько дитини можуть використовуючи один з таких способів:

- подати електронну заяву в пологовому будинку або перинатальному центрі (для новонароджених);

- подати електронну заяву в Центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або РАЦС;

- за допомогою мобільного телефону (смартфона) через додаток онлайн-послуг "Дія";

- на сайті веб-порталу "Дія" (для прописки дітей до віку 14 років).

Інформування заявника про надання послуги або відмову в задоволенні електронної заяви здійснюється одним із таких способів:

- за допомогою смс-повідомлення;

- шляхом відправки листа електронною поштою;

- через мобільний додаток "Дія" в телефоні (смартфоні).

"єМалятко", скріншот: Facebook
"єМалятко", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, пенсіонерів змусять оплачувати комуналку онлайн.

Як повідомляв Знай.uа, міжнародне та національне водійське посвідчення: у МВС пояснили головну різницю.

Знай.uа писав, учням спростили перебування в школі: менше "домашки" і скасування чергування.