У Міністерстві юстиції розповіли українцям, як батько чи матір можуть уникнути аліментів: для цього у власність дитини необхідно передати нерухомість.

Публікацією про це поділилися на сторінці Мін'юсту у соціальній мережі "Фейсбук".

Окрім передачі нерухомості, необхідним є підписання необідного договору. Варто також зазначити, що хоча ця процедура звільняє від виплати аліментів, вона не скасовує обов'язку брати участь у додаткових витратах на дитину.

Дитина везе санчата, скріншот відео
Дитина везе санчата, скріншот відео

"Батьки, які не бажають або з інших підстав не мають змоги виконувати обов’язок грошового утримання своїх дітей до їхнього повноліття (наприклад, відсутність стабільного заробітку, постійне місце проживання у іншій країні тощо), можуть врегулювати питання сплати аліментів у спосіб, визначений статтею 190 Сімейного кодексу України, яка передбачає можливість укласти договір про припинення права на аліменти у звʼязку з передачею на користь дитини права власності на нерухоме майно. Таким нерухомим майном може бути житловий будинок, квартира, земельна ділянка тощо. Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права. Його набувачем є дитина або дитина і той з батьків, з яким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За наслідками укладення договору той із батьків, з ким проживає дитина, зобов’язується самостійно її утримувати. <...>

Договір укладається з дозволу органу опіки та піклування і підлягає нотаріальному посвідченню . Дитина, яка досягла чотирнадцяти років бере участь в укладенні договору", — пишуть представники Мін'юсту.

Нагадаємо, Як стягуються аліменти на дитину, коли батьки не перебувають у шлюбі: пояснення Мін'юсту.