Порадуйте рідних і близьких оригінальною, дешевою і дуже простою у приготуванні стравою — маринованим буряком.

Рецептом ділиться на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм" блогерка Етері Снхчян, яка пише про себе як про "тричі маму з вірменським акцентом".

Буряк — овоч дуже корисний і недорогий, тому його бажано вживати і дітям, і дорослим. Але просто варений коренеплід далеко не всім до смаку — він може бути засолодким, "нудним" чи занадто виражено-буряковим. Рішенням може стати маринування буряку, яке зробить з нього цікаву пікантну закуску. Багатьом ця страва може бути знайомою ще з дитинства, але якщо ні — то спробувати її ніколи не пізно.

Інгредієнти для маринаду:

  • 1 літр кип'яченої охолодженої води
  • 1 ст ложки солі
  • 1 -2 лаврових листочки
  • 2-3 зубчики часнику
  • перець чорний горошок — 10 шт.
  • коріандр -10 горошин

Маринуємо буряк, кадр з відео
Маринуємо буряк, кадр з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приготування

Відварюємо буряк до готовності, знімаємо шкірку, нарізаємо довільними шматочками й вкладаємо в банку або іншу ємність і заливаємо маринадом. Залишаємо на 3-4 дні при кімнатній температурі, а потім, як почнеться бродіння (почнуть на поверхні з'являється бульбашки), прибираємо в холодильник.

Нагадаємо, Як швидко зварити червоний буряк і довго не відмивати каструлю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік.

Також Знай.ua писав, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом.