Зараз на сторінці Міністерства внутрішніх справ України з'явилася інформація про сьогоднішню історію від другої Галицької бригади Національної гвардії, яка дуже корисна, щоб подумати про проживаючу мить у вирі життя.

"Не чекати, коли до тебе постукають" — йдеться в публікації, що саме з такої позиції капелан отець Андрій Сіданич підходить до свого служіння. Необхідно йти і діяти, Слухати, підтримувати і говорити.

Отець Андрій Сіданич, фото: Facebook
Отець Андрій Сіданич, фото: Facebook

"Є певна специфіка праці з тими, хто вперше переступив поріг військової частини. Потрібно розуміти, що хлопці мають певний стрес і тоді я відчуваю, що до них потрібно бути ближче, поговорити, допомогти зняти напруженість. Вони хочуть відразу отримати позитивний досвід. І цей досвід їм можуть дати капелани, психологи, старші товариші офіцери. Дуже важливо знайти час, терпіння і любов до тих, у кого військова служба тільки починається. Я намагаюся їм показати, що їхня служба – це спільне наше життя на цей відрізок часу. Ми повинні бачити в них не просто військових, а членів великої родини", — говорить Андрій Сіданич.

Капелан (МВС України), скріншот: Facebook
Капелан (МВС України), скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Капелан розповідає, що бувають випадки, коли новоприбулі строковики неохоче розмовляють зі священнослужителем, так як до церкви не ходили і не цікавляться цим. Твердих відмов не було, за словами чоловіка, проте були люди, які відзначають, що далекі від релігії.

"Кожен строковик, який приходить в армію, набуває якийсь свій досвід. І цей досвід в більшості позитивний. Дуже часто приходжу саме тоді, коли строковики звільняються в запас. перед тим, як командир їх дякує за службу, я завжди по кілька хвилин спілкуюся з кожним і завжди роблю спільне фото на пам'ять. Майже всі кажуть мені, що військова служба зробила їх більш терплячими, допомогла зміцніти і навчила бути твердими до обов'язків, які вони повинні виконувати. Вони зізнаються, що військова служба навчила їх відповідальності за себе, і бути один-за-одного", — додав він і зізнався, що в першу чергу намагається для кожного стати другом.

Капелан (МВС України), скріншот: Facebook
Капелан (МВС України), скріншот: Facebook

Отець Андрій Сіданич заявляє, що необхідно йти і стукати самому, не чекаючи, поки до тебе постукають.

Нагадаємо, до лікарень Львова запустять капеланів - даруватимуть хворим віру, поки медики ставлять крапельниці

Як повідомляв "Знай.ua", пройшов підвали-катівні путінських найманців: отець Діонісій розповів, як став капеланом

Знай.ua писав: "Вони повинні бути впевненими, що отримають допомогу": як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі