Українці подали петицію, в якій вимагають зниження ціни на газ для населення.

Відповідний документ з'явився на сайті президента України.

На тлі підвищення цін на газ в останні місяці, українці підняли бунт незгоди з урядом, зажадавши негайно знизити вартість в платіжках. Громадяни заявляють, що подібна ціна просто вбиває і часто перевищує розмір пенсії для людей похилого віку.

У зв'язку з цим була створена петиція, в якій висловили вимоги і надали аргументи щодо ситуації, що склалася. Зокрема, українці заявили, що всьому виною реформа енергетичного ринку, яка розгортається в країні вже не перший рік. Її метою було підвищити енергоефективність, посприяти новим інвестиціям і зменшити навантаження на бюджет.

"Перші два задуми з тріском провалилися, а під приводом третього в українців досить успішно законно фактично відбираються їх "кровні", - зазначено в петиції.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

За словами автора петиції, собівартість видобутку тисячі кубометрів газу в Україні досягає 15 доларів, в той час як з громадян деруть не менше 260 доларів за той же обсяг. Цивільні аудитори заявляють, що ціна в 3262 гривні за тисячу кубів (з урахуванням націнки і вартості поставки) ніяк не суперечить вимогам МВФ і повністю покриває витрати на видобуток газу.

Комунальні платіжки / скріншот з відео
Комунальні платіжки / скріншот з відео

Автор петиції стверджує, що грабіжницькі ціни на газ з'явилися за часів правління Гройсмана і Яценюка, які побудували "грабіжницьку модель тарифоутворення", замість "самоокупної моделі тарифоутворення".

З урахуванням аргументів автор зажадав президента Володимира Зеленського встановити справедливі тарифи на газ і притягнути до відповідальності всіх чиновників, причетних до "грабежу" українців.

"Забезпечити негайне притягнення за нахабний грабіж і геноцид народу України надвисокими житлово-комунальними тарифами винних посадових осіб до відповідальності, встановленої Законом", - зазначено в петиції.

Варто відзначити, що документ вже підтримало 10 100 українців, а на збір підписів залишилося 58 днів. Якщо набереться 25 000 підписів, то петиція відправитися на розгляд президенту України.

Нагадаємо, що президента просять дати можливість вагітним здавати аналізи безкоштовно.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці просять заборонити учням користуватися мобільними телефонами.

Також Знай.иа писав, що українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.