Колишня нардеп і захисниця української мови Ірина Фаріон висловилася щодо змін в Українському правописі.

Відповідний пост вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Віднедавна в Україні прийняли новий український правопис, який включає в себе велику кількість фемінітивів. Багато філологів виступили на підтримку цієї ідеї, проте деякі заявили, що такі зміни дурні.

Зокрема, серед них опинилася і колишній депутат "Свободи" і доктор філологічних наук Ірина Фаріон. За її словами, прийняття фемінітивів є безглуздим, в той час як без змін залишаються деякі слова, що вимагають регулювання. Фаріон заявила, що фемінітиви були ідеєю західних організацій, які повернені на гендері і навіть вклали в це свої гроші.

" саме тому ми чуємо ці форми в абсолютно бездумних словотворчих комбінаціях від всіляких медійників, які так розбираються в цьому питанні, як свиня на апельсині. Моє вкрай негативне ставлення до цього експерименту обумовлено саме цим зовнішнім втручанням і введення цього насильства через ліволіберальні рухи", - написала Ірина Фаріон.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Колишній політик також дорікнула владі за те, що в правопис не внесли дійсно важливі зміни. Приміром вона взяла заголовок одного з українських видань, яке написало слова "трапилось" і "відмінили". Фаріон заявила, що слово "трапилось" вжито неправильно по контексту і вірно буде використовувати "сталося", а замість російської кальки "відмінили" слід було написати "скидували".

Пост Ірини Фаріон в Facebook / скріншот
Пост Ірини Фаріон в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що Ірина Фаріон після інтерв'ю коротко, але ємко висловилася про те, яку країну вважає найкращою.

Як повідомляв портал Знай.иа, Ірина Фаріон звернулася до своїх глядачів і слухачів з відеопосланням.

Також Знай.иа писав, що у Фаріон з'явився молодий клон, дісталося всім: "зрадники і перевертні!".