На Київській митниці в аеропорту "Бориспіль" виявили 2 валізи, набиті "наркотиками".

Про подробиці події розповідає прес-служба Київської митниці в Facebook.

Повідомляється, що інцидент стався в аеропорту "Бориспіль". У громадянина Кувейту, який прямував на рейс до Стамбула через зелений коридор, виявили 2 валізи, які були доверху забиті лікарськими препаратами.

Інформацію про передбачуване порушення митники отримали заздалегідь, у зв'язку з чим у них було достатньо повноважень, щоб зупинити пасажира і оглянути його багаж.

"У двох валізах 39-річного громадянина Кувейту, який прямував через «зелений коридор», не залишилося місця для особистих речей, оскільки вони до верху були щільно заповнені загалом 10,8 тисячами блістерів по 14 капсул в кожному медичного препарату "Лірика" (прегабалін) ТМ Pfizer", - зазначено в повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таблетки / фото: Facebook
Таблетки / фото: Facebook

Таблетки / фото: Facebook
Таблетки / фото: Facebook

Як з'ясувалося, про наркотичний вплив даного препарату стало відомо відносно недавно. У медицині його використовують для усунення симптомів порушення діяльності ЦНС, а також при деяких хронічних захворюваннях. У той же час наркомани дізналися про "цілющі" властивості препарату і використовують його під час нападів "ломки".

У митниці зазначили, що дані ліки відпускаються виключно за рецептом. Тому, як вони виявилися в речах іноземцях, та ще й в такій кількості, належить з'ясувати. Правоохоронці склали на нього протокол за порушення митних правил згідно зі статтею 147 Митного кодексу України.

Митники вилучили у пасажира 151,2 тисяч пігулок. Загальна вартість вантажу досягла близько 2 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що українець намагався перетнути кордон з акордеоном і шістьма протигазами.

Як повідомляв портал Знай.иа, неподалік Костянтинівки прикордонники з правоохоронними органами заарештували велику партію неліцензійного спирту.

Також Знай.иа писав, що у Львові співробітники правоохоронних органів знайшли більше однієї тонни героїну.