Національний банк України опублікував офіційний курс гривні на 8 лютого 2021 року.

Відповідна інформація була розміщена на сайті державного регулятора.

Після зупинки торгів на вихідні у понеділок гривня знову продемонструє укріплення як щодо долара, так і щодо євро.

Так, ще в неділю долар залишався на позначці у 27,8885 гривень за одиницю, то в понеділок він втратив більше ніж 11 копійок і досяг позначки 27,7711 за одиницю.

Ще помітнішою є ситуація з євро, який подешевшав майже на 17 копійок: а вихідних курс утримувався на позначці у 33,4509 гривень за одиницю валюти, тоді як з понеділка він становить 33,2823 гривень/$.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Курс валют НБУ на 8 лютого

1 долар США - 27,7711 грн

1 євро - 33,2823 грн

Скріншот сайту НБУ
Скріншот сайту НБУ

Таким чином гривня продовжує показувати тенденцію до зміцнення своїх позицій. Це явище є дещо парадоксальним, оскільки зимовий період і похолодання зокрема підвищує попит на енергоносії. Тим не менш інші фактори відіграли значнішу роль. Особливе значення експерти бачать у вкладі нерезидентів, які продавали валюту задля закупівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Загалом, за прогнозами аналітиків, гривня продовжить укріплюватися. Проте наскільки — судити важко, оскільки Нацбанк не дасть цьому процесу продовжуватися без кінця, піклуючися по інтереси експортерів.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.