Строковиків під час минулих призовів спочатку направляли до навчальних центрів, а вже потім розподіляли по військових частинах. Однак зараз концепція змінилася, передає АрміяInform.

"Цього року призовники проходитимуть базову підготовку одразу у військових частинах, - прокоментував підполковник Роман Потерлевич, офіцер сектору комплектування територіального центру комплектування. - Там присягу, вивчатимуть особливості служби, спілкуватимуться з командиром і визначатимуться з професією. А тільки після цього будуть направляти в навчальні центри для навчання конкретної військової спеціальності. Звичайно, для командирів частин таке нововведення - на руку, адже спілкуючись з людиною, простіше визначити, хто на що здатний і кому яка спеціальність найкраще підійде".

Точної цифри новобранців призову "Весна-2021" в Вінницькому територіальному центрі комплектування ще не мають, і орієнтуються на показник – не менше ніж сім сотень призовників. Попередньо збільшили кількість "місць" прикордонники.

"Якщо під час минулого року в прикордонні частини ми призвали близько 30-40 осіб, то зараз плануємо більше сотні. Цифри ще досить приблизні, і підготовка триває активними темпами вже кілька тижнів. Це і уточнення списків, вивчення справ, почали роботу Медичні комісії, - зазначає офіцер.

Перші відправки призовників у військові частини заплановані на квітень.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми повідомляли, призов в армію, Рада вирішила, кого не заберуть в ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.uа", харків'яни масово кинулися у військкомат після локдауну.

Також "Знай.uа" писав, що відчайдушний хлопчина вирвався з полону військкомату, копи кинулися в погоню, кадри неймовірних пригод.