У Танзанії від загадкової хвороби загинуло не менше 15 осіб. За повідомленнями вони померли в результаті невстановленої хвороби в південно-західній частині країни. Про це повідомили в Africa Feeds.

Більше 50 осіб також були госпіталізовані через хворобу, яка викликає у багатьох нудоту і блювоту з кров'ю.

У неділю представники охорони здоров'я заявили, що жертви помирають протягом декількох годин після блювоти кров'ю, але міністерство охорони Здоров'я Танзанії виключило будь-яку спалах захворювання.

Однак Міністерство направило в цей район групу експертів для вивчення повідомлень.

Головний лікар віддаленого району Чунья міста Мбея Феліста Кісанду підтвердила, що група медичних експертів була спрямована для оцінки пацієнтів і розслідування причин спалаху.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ця проблема не була широко поширена, вона сталася всього в одній адміністративній палаті Іфумбо, де люди рвуть кров'ю і вмирають, коли не доїжджають в лікарню", - сказав Кісанду.

За її словами, первинне клінічне обстеження виявило у пацієнтів, в основному чоловіків, виразки шлунка і захворювання печінки.

Кісанду додала, що "ми порадили їм уникати вживання забороненого пива, куріння сигарет та інших міцних напоїв", - сказала вона.

Міністр охорони здоров'я Дороті Гваджіка через кілька годин після коментарів кісанду відсторонила її за те, що вона повідомила місцевим ЗМІ, що смерть настала через хворобу.

У міністерстві заявили, що було встановлено, що про виявлені симптоми повідомлялося ще з 2018 року.

Раніше ми повідомляли, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.