Стало відомо про смерть колишнього чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBC і WBA, американського боксера Леона Спінкса. Спортсмен помер у віці 67 років у п'ятницю, 5 лютого.

Варто уточнити, що протягом останніх п'яти років Спінкс боровся з раком простати. В останні хвилини життя поруч була його дружина Бренда. Про це пише портал BoxingScene.

Як зазначається, Спінкс є олімпійським чемпіоном 1976 року. Він здобув всесвітню популярність після того, як переміг Мохаммеда Алі в лютому 1978 року. Тоді Алі планував завершити кар'єру, він розраховував на легку перемогу і зовсім не тренувався. У підсумку Спінкс здобув перемогу роздільним рішенням суддів.

Леон Спінкс, Фото Reuters
Леон Спінкс, Фото Reuters

Заради реваншу Алі передумав завершувати кар'єру і у вересні 1978 року переміг Спінкса одноголосним рішенням суддів. Всього Спінкс провів 46 боїв, на його рахунку 26 перемог, 17 поразок і 3 нічиї.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

У вересні 2013 року колишній чемпіон світу з боксу американець Кен Нортон, який у 1973 році переміг Мохаммеда Алі, помер у віці 70 років.

У 1977 році Спінкс, який володів чемпіонським титулом, відмовився від бою з Нортоном заради поєдинку з Алі. WBC позбавила Спінкса титулу і передала його Нортону, який незабаром позбувся звання, поступившись Холмсу.

Нагадаємо, пакистанський боксер Мухаммад Аслам Хан помер після благодійного бою проти співвітчизника Валі Хан Таріна.

Як повідомляв портал Знай.uа, мати "Рембо" Сильвестра Сталлоне Жаклін померла трохи не доживши до 100-річчя.

Також портал Знай.uа писав, що 21-річний мексиканський боксер Хав'єр Алехандро Гонсалеса помер від онкологічного захворювання.