Для тих громадян України, які чекають на аліменти, з'явилися добрі новини, а ось для тих, хто серйозно заборгував - є вельми тривожна інформація. У Міністерстві юстиції України розповіли, скільки було стягнуто аліментів з боржників тільки за 2021 рік. Суми обчислюються сотнями мільйонів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мін'юсту в мережі Facebook.

Жінка з коляскою, скріншот: YouTube
Жінка з коляскою, скріншот: YouTube

"Виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини, починаючи з квітня 2015 року, перебувало на виконанні в Києво-Святошинському районному відділі державної виконавчої служби: Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції з липня того ж року.

Державним виконавцем було внесено боржників до Єдиного реєстру боржника, винесено постанови про обмеження боржника у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Щоб запобігти можливому відчуженню майна, яке належить боржнику, було винесено постанову про арешт його майна і оголошення заборони на його відчуження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, державним виконавцем винесено постанови про арешт коштів боржника та про розшук майна боржника - транспортного засобу. У результаті боржник сплатив заборгованість по аліментах у сумі 119 700 грн, штраф у сумі 62209 грн та виконавчий збір у сумі 12 442 грн.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Всього за 1-7 лютого органи ДВС стягнули 106 млн.грн. аліментів. З них 214 млн 400 тис.грн. проблемної заборгованості. Загалом же з початку 2021 року стягнуто - 493 млн 400 тис.грн. аліментних платежів, з яких 92 млн. 400 тис. грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.", - повідомляють в Міноюсті.

Раніше повідомляли, українка втратила сім'ю, поки працювала на заробітках в Італії: нахабна блондинка народила чоловікові двійню.

Як повідомляв Знай.uа, у Мін'юсті розповіли, як притягнути до відповідальності "брехунів".

Знай.uа писав, аліменти можна не платити - в Мін'юсті показали "лайфхак".