В Україні затверджено показник середньої заробітної плати за 2020 рік, на основі якого призначатимуть пенсії громадянам.

Про це йдеться у повідомленні Пенсійного Фонду України, пише "Пенсійний кур'єр" у соцмережі Фейсбук. Згідно з повідомленням за грудень 2020 року цей показник становить 13 320 гривень 55 копійок, а за 2020 рік – 10 340 гривень 35 копійок.

Скрін: facebook.com/gazetaPK
Скрін: facebook.com/gazetaPK

"Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії, за грудень 2020 року в сумі 13 320 гривень 55 копійок та за 2020 рік – в сумі 10 340 гривень 35 копійок.", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що відповідно до статті 40 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" при призначенні пенсій застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Скрін: facebook.com/gazetaPK
Скрін: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.