Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з пропозицією ввести в Україні 4-денний робочий тиждень. Відповідна петиція з'явилася на офіційному порталі президента.

Автор петиції Хомутовський Данило стверджує, що 4-денний робочий тиждень допоможе стати більш продуктивним, а баланс роботи та особистого життя сприятиме поліпшенню показника "індексу щастя".

"Досвід провідних країн, які вже перейшли на 4-денку свідчить про те, що мати 3 вихідних дні-це ефективно! Баланс роботи та особистого життя сприяє поліпшенню загального показника "індексу щастя". 4-денний робочий тиждень, крім підвищення продуктивності працюючого населення-може знизити негативний вплив людини на природу, і популяризувати серед населення парадигму раціонального використання ресурсів", - сказано в повідомленні.

Автор переконаний, що разом з іншими активними громадянами вони отримають якісні та позитивні зміни в житті.

"Команда небайдужих проактивних громадян ініціювала реєстрацію цієї петиції для прискорення якісних і позитивних змін. Україна починається з тебе!",- сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Експерименти щодо впровадження 4-денного робочого тижня проводили в окремих компаніях, зокрема у Великій Британії та Новій Зеландії. Однак їх не наважилися впровадити на загальнонаціональному рівні.

Так, в Новій Зеландії експеримент дійсно назвали вражаючим і відзначили зниження рівня стресу, підвищення балансу між життям і роботою і підвищення показника "індексу щастя".

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.uа", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.

Також "Знай.uа" писав, що накопичувальні пенсії, новий податок і виплати українцям під питанням.