Український політичний експерт Юрій Романенко прокоментував ситуацію, що склалася на ринку газу в Україні. Як розповів фахівець, "Нафтогаз" виставляє постачальникам газу населення паливо за ціною вищою ніж та, за якою ті мають відпускати його населенню. За його словами, складається враження, що влада грає в наперстки з країною.

Відповідним дописом Романенко поділився на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Романенко розповів, що "Нафтогаз" виставив ціну у 7331 гривню за 1 тисячу кубічних метрів газу без ПДВ, тобто у 8797 гривень за 1 тисячу кубічних метрів з ПДВ, що на 20 відсотків вище за грудневі розцінки попри обіцянки про "заморозку" цін для населення.

газ, скріншот з відео
газ, скріншот з відео

"За день до цього Кабмін і мери підписали меморандум про те, що ціна опалення для населення цієї зими підвищуватися не буде. Логічно було б припустити, що «Нафтогаз» не підвищуватиме ціну на газ для комунальних підприємств, які виробляють тепло. <...> Але «Нафтогаз» все одно підвищує ціну до 8,79 гривні за 1 куб для тепловиків, і радісно повідомляє, що виробникам тепла буде надана відстрочка до вересня 2021 роки для погашення різниці в ціні між ринковою і фактичною вартістю газу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Виходить традиційно українська ситуація. Спочатку створюють проблему, потім судорожно думають, як її вирішити, потім урочисто оголошують, що проблема вирішена, а потім виявляється, що за всі рішення все одно заплатить кінцевий споживач. Тільки не в найближчі місяці, а до осені. Чисті наперстки", — пише Романенко.

Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube
Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube

"Якась фігня виходить, коли оптова ціна 8,79 грн., А роздрібна - 6,86 грн. Тобто ціна оптових продажів виходить ДОРОЖЧОЮ, ніж роздрібних. Знову чисто український феномен. Якщо по-простому, то виглядає це так: встановили ціну для населення 6,86, але тут же вирішили витягти бабла з іншої кишені. Адже якщо підприємства теплокомуненерго не виставили відповідні ціни в платіжках, то у місцевої влади не залишиться іншого виходу, як витягнути цю різницю з місцевих бюджетів", — підсумовує політичний експерт.

Раніше ми повідомляли, українці повстали проти драконівських тарифів на газ.

Як повідомляв "Знай.uа", прості правила економії на електриці, пересуньте холодильник і змініть лампочки.

Також "Знай.uа" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни.