У Координаційному центрі з надання правової допомоги пояснили, що таке договір оренди землі, як відбувається укладення договору про оренду земель з приватної, державної та комунальної власності, що повинен містити договір оренди землі, як вносити до нього зміни тощо.

"Договір оренди землі має містити:

- Інформацію про об’єкт оренди (його кадастровий номер, місце розташування та розмір).

- Дату укладення та строк дії договору оренди. Строк дії договору оренди земельної ділянки не може перевищувати 50 років.

- Відомості про орендну плату із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.

Сторони договору можуть домовитися про встановлення будь-якого розміру орендної плати, але не менше ніж 3 % визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки.

Якщо договір не містить хоча б одну із цих істотних умов, у майбутньому він може бути визнаний неукладеним у судовому порядку.

Вносити зміни до умов договору оренди землі можна за згодою сторін у письмовій формі шляхом укладення додаткової угоди. Якщо такої згоди немає, то спір вирішується в судовому порядку", - йдеться в публікації в Facebook.

скріншот поста

Нагадаємо, Україну з'єднають з Молдовою за 6 мільйонів: більше не потрібно перепливати Дністер.

Як повідомляв портал Знай.uа, бізнесменам пояснили, як не платити за оренду на карантині: "Маєте право".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, як українцям безкоштовно отримати землю від держави: 6 простих кроків.