Відомий український педіатр Євген Комаровський частенько дає поради батькам про виховання і здоров'я дітей, і робить це різними каналами комунікації. Іноді це статті в журналі, публікації в соціальній мережі Instagram або відеозаписи на Youtube.

Зараз, 11 лютого 2021 року, в співтоваристві Комаровського з'явилася корисна публікація з показаннями до аденотомії — до хірургічного видалення аденоїду (патологічно збільшеної глоткової мигдалини) через деякі причини.

"Збільшення аденоїдів, при якому мають місце: стійке порушення носового дихання; нічне хропіння; порушення сну; задишка в нічний час; рецидивуючі отити і порушення слуху; хронічні синусити; деформація лицьового скелета", — йдеться в публікації Євгена Комаровського.

Комаровський, скріншот: Instagram
Комаровський, скріншот: Instagram

"У 3 роки гіпертрофія аденоїдів 2 ст і мигдалин 2 ступеня. Призначили лікування, через місяць контроль. Подивимося динаміку, може і видаляти доведеться. Крім хропіння нічого не турбує", "Всі рекламники зібралися в одному місці. У вас у всіх проблеми з аденоїдами?😂", "Підкажіть будь ласка,.. нам сказали одночасно видаляти і аденоїди і мигдалини. Яка думка у вас на цей рахунок?", "Мені вирізали в дитинстві аденоїди. Це фільм жахів. Прив'язані руки і ноги і кров, що стікає з рота в металевий лоток. І я, від жаху не вимовляє ні звуку", — написали користувачі в коментарях.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Коментарі, скріншот: Instagram (Комаровський)
Коментарі, скріншот: Instagram (Комаровський)

Нагадаємо, Комаровський розповів, чи можна годувати грудьми при Covid-19

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський пояснив, чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів Covid-19

Знай.ua писав, Комаровський показав важке життя батьків: "Мам, ти вже покакала?"