Часто саме диктофон може стати засобом порятунку у разі виникнення конфліктів між батьками та адміністрацією навчальних закладів.

Саме цим фактом авторка допису у фейсбук-спільноті Батьки SOS Оленка Зміючка пояснює небажання більшості вчителів дозволяти користування гаджетами у школі.

"Диктофон як засіб Вашого порятунку, або чому більшість (не всі) освітян проти гаджетів у школі. Не люблю порадників і порадниць, але мушу Вас, шановні батьки, застерегти. Я так натхненно вчора писала про запити, але не написала можливих наслідків. Саме можливих, адже не всі освітяни наважаться воювати з Вами. Отже, застерігаю: Щойно Ви зателефонуєте на гарячу урядову лінію, напишете скаргу, чи висловите своє невдоволення Вас може очікувати заява в поліцію. На мене їх написали п'ять. Навіть адмінку нашкрябали в поліції і відправили в суд. А чому? Бо я мала сміливість висвітлити тему булінгу і поборів у школі.", - розповіла вона.

Авторка поста розповіла, що після того, як одна із заяв все-таки спрацювала, вона мала сміливість найняти адвоката і боротися далі. А не кинулась "проситись і миритись" у школу до вчителя і директора. У результаті суд вони виграли й подали судовий позов на відшкодування моральних збитків.

"Тому, якщо Ви вже мали сміливість поскаржитись, приготуйтесь - Ви можете стати дуже різко сім'єю алкоголіків, вступити в партії, валятись під магазинами, подавати в суд на діда Мороза, а дитина стане - "гадюченям" і постити, і лайкати отаке будуть саме вчителі. На Вас може пролитись тони наклепів і пліток. І єдиний Ваш порятунок буде в одному - диктофон або камера.", - пише вона.

Як зазначила жінка, адвокат запевнив її у тому, що в комунальному закладі Ви маєте повне право проводити аудіозапис, або фільмування. А особливо, якщо в школі є порушення. Вона зізнається, що їй пощастило мати хорошого адвоката, адже у важливий момент її диктофон був відключений. Іншим батькам жінка радить подбати про карту пам'яті та диктофон, і тим самим поберегти свої нерви та кошти.

"Бережіть себе і......Не вірте! Бо директори, вчителі, відділи освіти - це система, яка буде брехати і давити непокірних, маніпулювати іншими батьками для того, або зробити з Вас монстра. Давити брехнею, наклепами, заявами. Давити до тих пір, поки Ви не почнете вчити закони, йти до адвоката і подавати позовні заяви в суд. Не здавайтесь і не бійтесь. Це вони захищають стару і непотрібну систему, яка вже здохла, але ще поки б'ється у конвульсіях. Наша справа - передати свою країну нашим дітям. І воно того варте!", - підсумувала вона.

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Фото: Батьки SOS / Фейсбук
Фото: Батьки SOS / Фейсбук

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.