На жаль, в Україні стоматологічні послуги не входять до обов'язкового безкоштовного гарантованого пакету. Брекети, протези та інші складні процедури українцям потрібно оплачувати зі своєї кишені. Однак є послуги за які має заплатити держава.

Прес-служба НСЗУ в мережі Facebook написала, що ургентна допомога в стоматології буде безкоштовна для дорослих і дітей.

Публікація НСЗУ, скріншот: Facebook
Публікація НСЗУ, скріншот: Facebook

Стоматологія, скріншот: YouTube
Стоматологія, скріншот: YouTube

Варто розповісти нашим читачам, що саме входитиме у пакет. У відомстві зазначили, що в умовах вкрай обмеженого фінансування системи охорони здоров'я, найефективнішим у сфері стоматології є витрачання ресурсів тільки на необхідні послуги.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Окрім того, в НСЗУ пояснили, що стоматологія є однією з найдорожчих сфер медицини і проблеми, які пов'язані з лікуванням органів рота, не є загрозливими для життя. Безкоштовними для українців будуть тільки ургентні послуги.

Зняття гострого болю і лікування станів, які загрожують життю:

- Пульпіт;

- Перелом зуба;

- Невралгія потрійного нерва;

- Хімічний опік слизової рота;

- Слюнокаменная хвороба;

- Карбункул;

- Фурункул;

- Травми м'яких тканин щелепно-лицевої ділянки.

Також до безкоштовного пакету входитиме і планова дитяча стоматологія, так як вона може запобігти погіршенню загального здоров'я в майбутньому.

"У програмі медичних гарантій цього року стоматологічна допомога дорослим і дітям виділена в окремий амбулаторний пакет. Він покриватиме: ургентну стоматологічну допомогу дорослим і дітям; проведення інструментальних досліджень в рамках ургентної стоматологічної допомоги; планову стоматологічну допомогу, крім ортодонтичних процедур і протезування", – сказано в повідомленні НСЗУ.

Раніше повідомляли, зубник-нелюд катувала дітей в стоматологічному кріслі: смикала і била головою об кушетку.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли про небезпечну хворобу: як розпізнати і запобігти біді.

Знай.uа писав, бережіть зуби: Українка купила салат, але мало не опинилася у стоматолога через спецдобавку.