Як показали клінічні дослідження, вітамін С і цинк не зменшують симптомів Covid-19 і не допомагають боротися з цією хворобою.

Згідно з результатами першого рандомізованого клінічного випробування для тестування двох добавок під наглядом лікаря, Вітамін С і цинк навіть у великих дозах не зменшують симптомів Covid-19. Про це пише CNN.

Попри популярне вживання вітаміну С та цинку для боротьби чи зменшення тяжкості вірусних простудних захворювань та грипу, нове дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що вони не приносять жодної користі людям, хворим на Covid-19.

У рамках дослідження високі дози кожної добавки давали окремо та в поєднанні одній із трьох груп з 214 дорослих, які одужували вдома. Четверта група отримувала стандартний догляд, такий як відпочинок, зволоження та ліки для зниження температури, але жодних добавок.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кардіолог клініки Клівленда доктор Мілінд Десай та команда цього медзакладу стверджують, що "високі дози глюконату цинку (цинку), аскорбінової кислоти (вітаміну С) або обох добавок не зменшували симптомів". Водночас високі дози викликали деякі неприємні побічні ефекти у пацієнтів. Зокрема, це нудота, діарея та спазми в шлунку.

Варто зауважити, що Вітамін С є визнаним антиоксидантом і відіграє важливу роль у підтримці імунної системи. Водночас інші дослідження виявили, що вітамін С може скоротити застуду на 8% у дорослих та на 14% у дітей. Проте, як заявили у Національному інституті охорони здоров'я, використання вітаміну С після появи симптомів застуди не є корисним.

Середньодобова рекомендована кількість вітаміну С становить 75 міліграмів для дорослих жінок і 90 міліграмів для чоловіків. Вчені продовжують досліджувати використання вітамінів та добавок у лікуванні Covid-19. Зараз проводяться рандомізовані дослідження впливу на перебіг хвороби вітаміну D.

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.