В Одесі правоохоронці затримали працівника поліції Київщини та його чотирьох спільників, які заманювали геїв оголошеннями про надання інтимних послуг, а згодом шантажували та вимагали гроші.

Про злочинну схему розповіли в поліції Одещини.

П’ятеро зловмисників віком від 25 до 45 років розміщували в мережі оголошення від імені гетеросексуальної пари або гея, зокрема неповнолітнього. Поспілкувавшись із потенційним “клієнтом” у месенджері, вони запрошували жертву до орендованої квартири, де вже була встановлена прихована відеокамера.

"Щойно "клієнт" залишався наодинці з підставним виконавцем “замовлення”, підозрювані з’являлись у квартирі під виглядом правоохоронців. Погрожуючи потерпілому розголошенням обставин приватного життя або ж притягненням до кримінальної відповідальності за інтимний зв’язок з неповнолітнім, вони силою відбирали в нього готівкові кошти, а також вимагали перерахувати гроші на банківські картки", – розповіли в поліції.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Усім підозрюваним інкримінують статтю "Розбій". Матеріали щодо затриманого поліцейського планують передати до Державного бюро розслідувань.

Відомо, що запрошення на побачення та подальший шантаж ЛГБТ-людей – це один з різновидів так званих злочинів ненависті, з якими правоохоронці в Україні працюють неефективно. Зловмисники обирають собі жертв серед гомосексуалів, оскільки багато з них приховують свою орієнтацію від широкого загалу, а тому нападники вважають, що потерпілі не скаржитимуться до поліції.

Нагадаємо, у Львові київського копа підловили на мерзенній афері і з ганьбою здерли погони

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові затримали поліцейського, який крав телекомунікаційні кабелі

Також Знай.ua писав, в Київській області затримали групу чиновників, які облаштували корупційну схему