У Києві група невідомих хлопців нападає на людей неформальної зовнішності - нещодавно стало відомо про ще дві події на Подолі.

Детальніше про це пише Telegram-канал "Маркер".

Повідомляється, що в кінці січня і початку лютого на Подолі в Києві сталося два напади на хлопців неформальної зовнішності.

Перший інцидент стався 27 січня близько 9 години вечора. Група з 5 молодих людей поверталася з Контрактової площі на станцію метро "Поштова площа". У одного з хлопців було волосся зеленого кольору, а в іншого довге волосся і райдужна маска на обличчі.

В цей час їх наздогнало приблизно десятеро хлопців і, вживаючи гомофобну лексику, почали вимагати зняти маску з райдужним принтом. Коли їх запитали "навіщо", нападники відповіли, що це символіка ЛГБТ.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Контрактова площа / скріншот з відео
Контрактова площа / скріншот з відео

В ході нетривалої розмови двох сторін, двоє нападників дістали газовий балончик і розпилили його в очі чоловікові з довгим волоссям. Після цього агресивні хлопці дістали металеві ланцюги. Групі відпочиваючих вдалося втекти і попросити про допомогу у чергової станції метро. Однак, та повідомила, що аптечки у них немає, а поліція метро заявила, що вони мають відношення тільки до подій, що сталися на території станції.

Пізніше потерпілий розповів, що через тиждень подібна ситуація повторилася. Цього разу його оточили 10 хлопців на станції "Контрактова площа", почали штовхати і намагалися зняти з нього райдужну маску.

Після цього випадку хлопець вирішив звернутися в поліцію і до правозахисників, проте правоохоронці поставилися до його заяви скептично і заявили, що нападників все одно не вийде розшукати.

Пост "Маркер" в Telegram / скріншот
Пост "Маркер" в Telegram / скріншот