В Одеській області судитимуть головлікаря спеціалізованого будинку дитини, який здійснював сексуальне насильство щодо вихованців дитбудинку.

Про це повідомили в Прокуратурі Одеської області.

Повідомляється, що підозрюваний головлікар працював в Ізмаїльському будинку дитини більше 20 років. У дитбудинку виховували покинутих дітей до 7 років. Розслідування у даній справі почалося ще у вересні 2020 року, після того як співробітниця закладу (медсестра Олена Бірка), повідомила про подію в поліцію.

Згідно зі слідством, головлікар здійснював протиправну діяльність в період з червня 2018 року по серпень 2020 року. Олена Бирка розповіла, що в руки нелюда потрапили дівчатка 5-7 років. Правоохоронці стверджують, що підозрюваний приводив дітей до свого кабінету, пропонував їм подивитися мультики, спільні ігри та солодощі, а потім застосовував сексуальне насильство і розбещував неповнолітніх.

Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини, фото: Олексій Сопільняк / hromadske
Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини, фото: Олексій Сопільняк / hromadske

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В поліції уточнили, що чоловік показував дівчаткам свої інтимні місця, чіпав вихованок і просив чіпати себе. Він забороняв постраждалим розповідати про "ігри" кому-небудь, під приводом спільної таємниці.

Олена Бірка дізналася про це, коли побачила в однієї з дівчаток роздратування на статевих органах. Вихованка вказала на головного лікаря.

Після оприлюднення інформації, підозрюваний був відсторонений від роботи і назвав звинувачення на його адресу "провокацією і організованим наклепом". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook , однак пізніше видалив свій аккаунт.

19 грудня 2020 року йому оголосили про підозру у вчиненні злочину згідно ч.4 ст. 153, ч. 2 ст. 156 КК України (сексуальне насильство та розбещення неповнолітніх). 24 грудня того ж року головлікар був заарештований Ізмаїльським міськрайонним судом, однак йому залишили можливість вийти під заставу в розмірі 168 тисяч гривень. Пізніше з'ясувалося, що підозрюваний відразу ж вніс заставу.