Письменниця Зоя Казанскі зізналася, за що не любить 8 березня і чому вважає його лицемірним святом. Про це вона написала у Facebook.

"Я ненавиджу 8 березня. Це самий облудливий і лицемірне свято. Навіть 9 травня відпочиває в порівнянні. І вже років 15 я в цей час пишу про одне і те ж. Тому що цей період - між Святим Валентином і Кларою Цеткін, - кров з очей. Коли не тільки власні чоловіки, а й владні мужі починають співати дифірамби жінкам за те, що вони народилися жінками. Берегиня. Вдохновительницами чоловіків. Мати. Дружина. Квіти, подарунки, штамповано-звичні слова без всяких смислів і смислів", - пише вона.

Письменниця зазначила, що таких жінок, як вона величезна кількість.

"Особливо "просунуті" люди розповідають про те, що 8 березня в Нью-Йорку пройшов "марш повій", і саме тому "прокляті феміністки" придумали в цей день боротися за права жінок. А яких прав їм не вистачає?! І влада в цьому задає тренди. Досить сумнівні", - пише вона.

Письменниця розповідає про те, що жінок називають сильними, люблячими і турботливими. І в цей же час жінки в Україні страждають від домашнього насильства.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"А в цей час UNFPA фіксує, що від домашнього та гендерно обумовленого насильства в Україні страждає понад 1 мільйон жінок. Це кожна двадцята, включаючи немовлят жіночої статі. Експерти говорять про кожну 10-ту жінку у віці від 18 років. А ще є економічне, психологічне, сексуальне та інші види насильства. Але 8 березня той, хто б'є і принижує, принесе квіти. І та, кого б'ють і принижують, скоріше за все, візьме. І зітхне: ну, він же буває нормальним...",- пише Зоя.

За 2019 рік до поліції надійшло 142 тисячі повідомлень про домашнє насильство і було складено 107 тисяч протоколів.

"У 2020 році зросла кількість звернень. На 66 відсотків! У тому числі і через карантинні обмеження, коли люди виявилися обмеженими межами власних квартир і будинків. За даними Мінсоцполітики, в числі всіх звернень про домашнє насильство-найбільше від жінок: 86 відсотків, чоловіки – 12 відсотків і 2 відсотки - діти", - говорить жінка.

Раніше ми повідомляли, Єфросиніна з топ-моделями заговорила про домашнє насильство: як піти від тирана.

Як повідомляв "Знай.uа", Єфросиніна продовжує жорстку боротьбу з насильством - допомога поруч.

Також "Знай.uа" писав, що як розпізнати тирана, який прикидається ягням.