Для прикордонників службові собаки є надійними напарниками і справжніми відданими друзями. Саме такою вірною супутницею для прикордонника Валентина Дишлюка стала службова собака породи малінуа (Бельгійська вівчарка) на прізвисько Рея.

Зворушливу історію розповіли в прес-службі Державної прикордонної служби України в соцмережі Facebook.

Хлопець, який мріяв стати кінологом, був призваний на строкову військову службу восени 2020 року. Напарницею для прикордонника стала однорічна бельгійська вівчарка, з якою вони проходять курс підготовки за напрямом "розшукові собаки". Саме такі чотирилапі охоронці допомагають виявляти та затримувати порушників на державному кордоні.

"Рея досить норовлива та з характером. Але мені вдалося здобути її прихильність турботою та по-справжньому потоваришувати. А ще, вона дуже любить обійми. Моя чотирилапа подруга надзвичайно віддана і готова захистити мене у будь-який момент", - зазначив кінолог.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, грайливі малюки залишилися без мами і шукають дім: "Очі сповнені самотності і надії".

Як повідомляв портал Знай.uа, легендарна вівчарка-прикордонник Етна, якою пишаються солдати: рятувала життя сотні разів. Собака не просто розуміє всі команди з півслова, вона по-справжньому відповідально ставиться до кожного доручення.

Також портал Знай.uа писав, що українські кордони посилені чотирилапими "прикордонниками".