Прес-служба посольства Індії в Україні повідомила про те, що міністру охорони здоров'я Максиму Степанову вдалося домовитися про постачання 500 тисяч доз індійської вакцини.

Зробив він це після того, як відправився в цю країну на переговори про додаткові поставки covid-вакцини і з наміром проконтролювати відправку першої партії препарату.

Вакцинація в Україні повинна була початися ще 15 лютого, проте виникли деякі проблеми з постачанням. Зараз же, найближчим часом, очікується перший транш вакцини Covishield виробника Serum Institute India по особистому проханню Володимира Зеленського і Максима Степанова.

"Ця вакцина дозволить Україні розпочати кампанію з громадської вакцинації по всій країні", - йдеться в повідомленні посольства Індії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому зараз відсутня будь-яка публікація результатів заключної фази клінічних випробувань цієї вакцини.

Максим Степанов же продовжує стверджувати, що вони не відхиляються від графіка і українці будуть забезпечені доступом до безкоштовної вакцинації до кінця нинішнього року.

"Перші чотири етапи вакцинації – це громадяни, які входять в різні групи ризику", - заявив він.

    Нагадаємо, перша черга вакцинації: Степанов назвав, хто отримає заповітний укол раніше за інших

    Як повідомляв "Знай.ua", Ляшко потрапив до лікарні у Франківську: "Потрібні додаткові ліжка"

    Знай.ua писав, Степанов розповів, коли вакцинують всю Україну: "Забезпечимо доступ до кінця…"