Поліцейським вдалося протягом доби встановили особи двох зловмисниць, причетних до скоєння шахрайства у великих розмірах. Підозрюваних Прилуцька поліція затримала поблизу Дніпра.

18 лютого в поліцію звернулася 67-річна прилучанка, яка повідомила, що до неї прямо на вулиці підійшли дві незнайомки і запропонували допомогти їй. Нібито вони можуть зняти порчу, яку "побачили" на заявниці і від якої нібито страждає вся сім'я прилучанки.

Жінка повірила зловмисницям, бо у неї якраз хворіли члени сім'ї. Вона легко піддалася впливу шахрайок. Жінка винесла з дому всі заощадження "для зняття негативної енергетики". Постраждала віддала незнайомкам 30 тисяч доларів, 1,5 тисячі євро і 20 тисяч гривень.

Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка прийшла в себе і звернулася в поліцію. Потерпіла надала поліцейським прикмети зловмисниць: в обох чорні очі та смаглява шкіра, на обличчях – медичні захисні маски.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до шахрайства причетні дві мешканки Донецької області – 1967 і 1989 років народження. Після здійснення шахрайства в Прилуках зловмисниці спочатку втекли до Києва, а потім зняли таксі і рушили в напрямку міста Дніпро. Там їх і наздогнала група поліцейських Прилуцького відділу поліції. За допомогою колег з Дніпропетровщини правоохоронці оперативно затримали підозрюваних", - розповів начальник Управління карного розшуку Чернігівської області Максим Гончар.

Раніше ми повідомляли, шахраї через "Ощадбанк" висмоктують з пенсіонерів останні гроші, помітити важко.

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерка віддала шахрайкам мільйон гривень за"зняття порчі".

Також "Знай.uа" писав, що шахраї обкрадають українців через "Нову Пошту", отримують порожні посилки.