Українці можуть почати отримувати пенсію за фактом настання пенсійного віку. Про це розповіли в інструкції в Пенсійному кур'єрі.

Для того, щоб це сталося, у Пенсійного фонду повинна бути інформація. А значить, що людина повинна прийти в якийсь момент часу і подати весь пакет документів одночасно з подачею заяви про призначення пенсії.

Тобто краще заздалегідь подавати документи до Пенсійного фонду, додавати їх до Реєстру застрахованих осіб і у фонді будуть цю інформацію збирати з тим, що коли настане пенсійний вік, у фонді могли скористатися цією інформацією, щоб зробити автоматичне призначення.

Раніше ми повідомляли, що Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році". Таким чином було підтримано рішення про індексацію пенсій на 11 відсотків з 1 березня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11%, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50 відсоткам зростання показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення порівняно з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім відносно до року, в якому проводиться збільшення (5 %+17%) /2).",- йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, кому з українців можуть перерахувати пенсії, названі категорії осіб.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям проіндексують пенсії, коли і на скільки зростуть виплати.

Також "Знай.uа" писав, що що українці вимагають прирівняти гривню до Євро, "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності