Для любителів теорій змов і всього таємничого, а також для тих, хто любить відгадувати цікаві загадки, з'явилася дуже велика тема для обговорення. Американське космічне агентство NASA, яке успішно посадило марсохід на Червону планету, за допомогою малюнка послало позаземним "сусідам" шифр.

Про це стало відомо завдяки новій публікації відомого фахівця з питань космонавтики та астрономії Мігеля Сан Мартіна в мережі Twitter.

На презентації перших фотографій і відео з посадки марсохода Perseverance люди звернули увагу на незвичайний візерунок парашута. Виявилося, що інженери NASA придумали спеціальний код і за допомогою малюнка зашифрували послання — його розкрили менше ніж за добу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Марсохід Perseverance, скріншот: YouTube
Марсохід Perseverance, скріншот: YouTube

Парашут зсередини поділено на кілька кіл, в кожному з яких є певна послідовність зафарбованих і порожніх фігур, клітин. Це схоже на код у двійковій системі, якщо уявити, що біла клітина - це нуль, а червона — один.

Всього є чотири кола - у зовнішньому приховано координати 34 ° 11'58 "N 118 ° 10'31" W. якщо ввести їх в пошук на карті, то вона покаже розташування Лабораторії реактивного руху NASA.

Ось як цей код виглядає схематично:

Схема послання NASA, скріншот: Twitter
Схема послання NASA, скріншот: Twitter

Також представники агентства NASA натякнули американським журналістам, що вони часто додають до своїх робіт подібні секрети, але багато з них так і залишаються нерозгаданими. Так що зашифроване послання на парашуті може бути тільки першою загадкою нового марсохода.

Раніше повідомляли, Марс вперше "заговорив" з землянами: NASA показало унікальну кольорову 3D-панораму.

Як повідомляв Знай.uа, cелфі з Марса - початок: названо терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.

Знай.uа писав, двигун лайнера Boeing охопило пекельне полум'я, на борту дві сотні людей.