Книжка "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" продовжує викликати гарячі дискусії, цього разу проти книжки борються у Луцьку.

Про це повідомляють у ТСН.

Цього разу депутати міста Луцьк звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, щоб той негайно ініціював вилучення цієї книги зі шкільних бібліотек, тому що ця книжка, на думку депутатів, є “пропагандою одностатевих шлюбів”. Доповідачем виступив Роман Кравчук - депутат міської ради Луцька. Він працював над цим законопроєктом разом з членами Луцької ради церков. На думку депутата, цей документ допоможе захистити інститут сім’ї. Крім того, він хвилюється, що його доньки можуть взяти цю книжку в шкільній бібліотеці і прочитати.

Прессслужба Луцької міськради цитує слова Кравчука: “у законодавчих актах наголошується, що шлюб — це угода чоловіка та жінки. Кожен має право на свої погляди щодо одностатевих шлюбів. Однак це не повинно бути нав’язуванням усім, щоб розповідати дітям про це”. Далі депутат провадив: “У нас зменшується народжуваність, менше реєструється шлюбів. Водночас росте кількість розлучень. І це насторожує. Є кризові моменти в інституті сім’ї”, — додав він і заeважив, що потрібно "звернути увагу на необхідність їх вилучення з бібліотек".

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Не всі депутати Луцька вбачають небезпеку у цій книжці, проте міська рада проголосувала за звернення до Шмигаля.

Нагадаємо, Українцям з 5 років розповідатимуть про одностатеве кохання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вивчення одностатевих відносин з 5 років: Шмигаля поставили перед питанням.

Також Знай.uа писав, що МОН відповіло викладачці, яка скаржилася на утиски через мову.