З холодної Швеції прийшли новини, які деяким можуть сильно сподобатися і надихнути на придбання "зайвих" житлових метрів. Так, у місті Суорселе влада виставила на продаж квартиру за 3 гривні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Svt Nyheter".

Журналісти повідомляють, що муніципалітет міста Суорселе, який має у власності 8 непоганих квартир, пропонує для бажаючих купити квартиру за вартістю в 1 крону, що за поточним курсом України становить всього близько 3 гривень.

Квартира в Суорселе, фото: Svt Nyheter  
Квартира в Суорселе, фото: Svt Nyheter  

Втім, така ініціатива поки не знайшла гідного покупця, так як в цій комуні не спостерігається дефіциту з житлом. Саме містечко розташовується в адміністративній одиниці Вестерботтен, на півночі країни. Варто зазначити, що всього міська влада володіє декількома квартирами, і за все просять символічну оплату в 1 крону.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що 5 з квартир вже взято у оренду і поступово викуплено з муніципальної власності, проте дві з них все ще не знайшли свого власника. Втім, в муніципалітеті все ще сподіваються, що незабаром зможуть знайти покупців і на житло, що залишилося.

Квартира в Суорселе, фото: Svt Nyheter  
Квартира в Суорселе, фото: Svt Nyheter  

Квартиру, площа якої близько 57 квадратних метрів, виставлено на продаж з банальної причини – колишній орендар вже знайшов житло краще. Стартова ціна на звільнену площу тільки починається з однієї крони, і якщо бажаючих з'явиться кілька, то буде влаштовано аукціон, що цілком логічно.

За місяць, з моменту розміщення оголошення про продаж, а воно опубліковане 14 січня, поки що не з'явилося жодного покупця, так само як і бажаючих взяти це житло в оренду. Можливо, цьому є просте пояснення.

Суорселе - містечко невелике, і в ньому проживає трохи більше ніж 2 700 людей, а так, як це комуна, то і освітніх установ для дітей тут немає. Клімат, в свою чергу, зовсім нежаркий. Є ймовірність, що ці причини і зупиняють бажаючих від придбання такої власності.

Раніше повідомляли, аферисти спіймали на вудку довірливих киян - чистять труби і квартири.

Як повідомляв Знай.uа, під Запоріжжям банда аферистів віджимала квартири у алкоголіків і наркоманів - "кришував" коп.

Знай.uа писав, франківчан масово бомблять дивними посилками, відкриєте - пошкодуєте.