Колишній соліст групи "Тартак" Олександр Положинський на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram вирішив повернутися в дитинство, щоб згадати момент, коли йому було п'ять років.

Тоді на центральній площі Луца відкривали пам'ятник Лесі Українці і цьому передувала якась інтрига, так як встановлений пам'ятник якийсь час стояв накритий білим полотном.

"До того я Лесю бачив лише в парку її імені. Він у нас великий і центральний, і на його центральній алеї стояла трошки старша Леся, а біля її ніг - чи то басейн, чи то фонтан, в який прийнято було кидати монети. Я любив брати у батьків монети і кидати в той фонтан. Пізніше ми пробували з хлопцями виловлювати їх звідти за допомогою палиць з пластиліновими наконечниками, але це була досить програшна технологія проти тих хлопчаків, які просто лізли у воду і збирали монети руками. Так що спроби збирати чужі монети я швидко припинив", - написав Олександр Положинський.

Олександр Положинський, скріншот: Instagram
Олександр Положинський, скріншот: Instagram

Він додав, що по восьмий клас навчався в середній школі №15. І останні кілька років їх класним Кабінетом була кімната-музей Лесі Українки зі стендами з фотографіями або розповідями історії родини Косач. Однак він мало що пам'ятає з того часу, проте йому врізався в пам'ять вірш "я була малою горда". Олександр Положинський дуже любив місце біля замку Любарта, де росло величезне дерево і була табличка про те, що улюбленим деревом Лесі Українки був ясен.

"Не знаю, як сама Леся, а я любив посидіти під тим ясенем на лавці, яку там для того і поставили. Щоб такі, як я, під ним сиділи. Але от біда-минулого року того ясена не стало, а я і не помітив. :( Особистість людини формується під впливом безлічі великих або менших факторів. Не можу назвати себе великим знавцем або любителем творчості Лесі Українки, але те, що без її впливу на моє життя не обійшлося, - факт. За що і спасибі", - підсумував чоловік.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Олександр Положинський, скріншот: Instagram
Олександр Положинський, скріншот: Instagram

Нагадаємо, Євген Кошовий згадав ювілярку Лесю Українку і відразу защебетал на солов'їній: "Сльози гіркі"

Як повідомляв "Знай.ua", Ольга Сумська на кілька хвилин стала Лесею Українкою: "Як дитиною, бувало…"

Знай.ua писав, 150 річниця від дня народження Лесі Українки: якою насправді була поетеса