В результаті ворожих обстрілів на Донбасі поранення отримали 10 українських воїнів.

У п'ятницю, 26 лютого, путінські найманці 14 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи в тому числі і заборонене озброєння. Про це повідомили в штабі операції Об’єднаних сил.

Так, поряд з Водяним окупанти обстріляли українські позиції зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В результаті шість наших захисників отримали осколкові поранення, ще троє воїнів - бойове травмування.

Крім цього, неподалік Невельського на невідомому вибуховому пристрої підірвався український військовий, отримавши осколкові поранення. Йому надали медичну допомогу і доправили до лікувального закладу.

В районі населеного пункту Піски окупанти відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів зі 120 мм та 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обстріли по наших позиціях були і неподалік Луганського. Тут окупанти тричі відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

Поблизу Мар’їнки та Лебединського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, Внаслідок ворожого обстрілу один український захисник отримав кульове поранення.

Біля Кам’янки окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета.А поруч з Південним – ще й зі стрілецької зброї. В передмісті Світлодарська путінські найманці відкрили вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

Всіх воїнів, які були поранені протягом минулої доби, оперативно доставили до лікарень, де їм надається необхідна медична допомога.

Станом на 7 годину ранку 27 лютого, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями.

Так, неподалік Зайцевого ворог відкривав прицільний вогонь по українських позиціях зі стрілецької зброї.

Українські захисники давали адекватну відповідь на всі обстріли путінських найманців.

А про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Нагадаємо, на Донбасі загинув воїн ЗСУ, ще один поранений

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти обстріляли українських героїв з мінометів і снайперської зброї

Також Знай.ua писав, на Донбасі затримали бойовика, який поранив ножем українського воїна