Зараз стало відомо, що АТ "Укрзалізниця" хоче купити 100 пасажирських вагонів за три мільярди гривень.

Був оголошений тендер на закупівлю ста купейних вагонів. Про це йдеться на сторінці тендеру в системі ProZorro.

Всього оголосили чотири лоти - 51 пасажирський купейний спальний вагон (1,5 мільярда гривень), 12 вагонів типу СВ (349 мільйонів гривень), 20 вагонів, обладнаних для перевезення людей з інвалідністю на колісному кріслі (633,7 мільйона грн.), та 17 вагонів, які обладнані для перевезення людей з інвалідністю та з купе начальника поїзда (551,3 млн.грн.)

Укрзалізниця, фото з вільних джеоел
Укрзалізниця, фото з вільних джеоел

Дедлайн подачі тендерних пропозицій поставлений на 30 березня, вагони ж повинні бути поставлені вже до 31 грудня нинішнього року. Аукціон бажають провести в травні, п'ятого числа.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З цікавих нововведень у вагонах, завдяки тендерній документації, можна помітити, що вони повинні бути обладнані ваккумними туалетами, пультом управління освітленням, кнопкою виклику провідника і вікнами з подвійними склопакетами.

Ще в кожному купе має бути по чотири розетки і парі USB-портів.

Поїзд "Укрзалізниці", скріншот: YouTube
Поїзд "Укрзалізниці", скріншот: YouTube

Нагадаємо, Укрзалізницю звинуватили у смертельній загрозі - за рік травмувалися десятки людей. У 2020 році на залізничних переїздах сталося 50 випадків ДТП. Ці аварії забрали життя 8 людей, ще 31 людина була травмована.

Як повідомляв "Знай.ua", незважаючи на сніг у вагонах "Укрзалізниця" встановлює камери і обіцяє нагодувати дітей: "Оновлення, капітальне..."

Знай.ua писав, "Укрзалізниця" розповіла, що робити українцям з квитками в "червону зону": "Сідайте і їдьте"