Зірка групи "Лісапетний батальйон" Наталія Фаліон поділилася з українцями простим рецептом запеченого судака, який відмінно підійде для сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.;
  • Лимон - 1-2 шт.;
  • Гілочки кропу;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Спеції для риби - за смаком.

Судак / скріншот з відео
Судак / скріншот з відео

Приготування:

Спочатку необхідно промити рибу, відрізати голову, хвіст і звільнити від усіх нутрощів. По можливості видалити кістки, головне, не порушити структуру риби. Зробити невеликий надріз на животику туші, щоб було зручно накладати начинку.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Натираємо рибу сіллю, перцем, спеціями і лимонним соком. Стебла кропу промиваємо і зрізаємо, щоб вони були приблизно однакової довжини. Начиняємо ними судака. Всередину також можна покласти кілька часточок лимона. Закриваємо рибу і зверху рясно посипаємо спеціями. Перед запіканням на тушу покладіть кілька часточок лимона.

Загортаємо судака в конвертик з фольги і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при 200 градусах.

Готово! Ароматний судак для сімейної вечері готовий. Завдяки начинці блюдо знайшло аромат спецій, м'ясо вийшло ніжним і соковитим.

Запечений судак / скріншот з відео
Запечений судак / скріншот з відео

Нагадаємо про смачна печеня з риби по-закарпатськи-подаємо до столу в горщику. До риби можна відварити картоплю.

Як повідомляв портал Знай.uа, риба в томатному соусі-універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби.

Також Знай.uа писав, що справжня окрошка на квасі-стародавні секрети, які зроблять холодний суп неперевершеним. Стародавній рецепт приготування освіжаючою літньої окрошки на квасі.