Українці вимагають захистити права законних спадкоємців від шахрайства третіх осіб.

Відповідна петиція до президента Володимира Зеленського була розміщена на відповідному розділі офіційного інтернет-представництва глави держави.

Як зазначила авторка документа, зловмисники часто оформлюють документи так, щоб забрати майно в інших осіб, особливо від цього страждають літні люди.

"Зараз діє дуже багато шахрайських схем, особливо до людей похилого віку, тому іноді довести наприклад ст.190 ККУ (або інші статті в цьому напрямку) родичам у суді не завжди вистачає сил, життя, здоров’я, нервів, а особливо доказів. Тому за допомогою «чорних» нотаріусів, які самі допомагають за певну винагороду, скласти спадковий договір чи будь-який інший нотаріальний документ сусідам, шахраям тощо на їхню користь. Тоді як, сусіди, шахраї або інші, можуть придбати право на рухоме чи нерухоме майно шляхом обману чи зловживання довірою, особливо уражені у цьому випадку люди похилого віку.

Захистити усе рухоме та нерухоме майно на користь родичів (померлого, безвісти зниклого чи на тривалий час виїхавшого за кордон громадянина, тощо) та якщо вони самі бажають відмовитись від спадщини, то лише за їх нотаріально засвідченою письмовою згодою, про відмову від такого", — пропонує Ганна Череднікова.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Скріншот петиції
Скріншот петиції

Наразі ідею українки підтримало 18 осіб — усього під петицією має розписатися не менше 25 тисяч осіб, аби її було передано на розгляд президента.

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.uа", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.