В Україні виключили поняття "обмежена придатність". Громадянам із відповідним статусом доведеться пройти повторний медичний огляд. Про це йдеться у законопроєкті №10313, який Верховна рада ухвалила 21 березня.

У проєкт закону із забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист внесли правку, згідно з якою в Україні більше не існує поняття "обмежена придатність".

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Усі громадяни, визнані обмежено придатними до військової служби, повинні пройти повторний медичний огляд з метою визначення придатності до військової служби. На це дається дев'ять місяців.

Таким чином, деякі українці з-поміж обмежено придатних можуть бути визнані придатними для служби в лавах Збройних сил України. В той самий час, ті, хто дійсно має критичні проблеми зі здоров'ям, будуть визнані непридатними до служби.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що військовозобов'язаних, які отримали повістку і не з'явилися до ТЦК у встановлений термін, чекає покарання у вигляді штрафів і навіть позбавлення волі. Так, за неявку на порядку денному для уточнення даних та проходження медогляду – штраф до 3400. Аналогічне порушення протягом року – до 5100 гривень штрафу. Неявка за мобілізаційним розпорядженням - позбавлення волі на 3-5 років.

Раніше портал Знай повідомляв, можна обійтися без порядку денного: Міноборони представить нову ініціативу.

Також наш портал інформував, штраф 100 тисяч за неявку до ТЦК: у Раді прокоментували "нововведення" щодо мобілізації.

Крім того, ми писали, мобілізація заброньованих: адвокати розбили надії чоловіків.